Nevidno življenje Evridike

A Vida Invisível de Eurídice Gusmao

Zvrst:drama
Leto:2019
Dr?ava:Brazilija / Nemčija
Dol?ina:139 min
Igrajo:Carol Duarte, Fernanda Montenegro, Julia Stockler, Barbara Santos, Gregório Duvivier
Re?ija:Karim Aïnouz
Scenarij:Murilo Hauser, Inés Bortagaray, Karim Aïnouz in Martha Batalha
IMDb

Na sporedu:

    pet, 22. nov ob 20:00

V petdeseta leta postavljena, a sodobno zrežirana tropska melodrama o nezlomljivi vezi med brazilskima sestrama. Nagrada za najboljši film v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

 

Rio de Janeiro, zgodnja petdeseta leta. Osemnajstletna Euridice in dvajsetletna Guida sta zelo različni, a nerazdružljivi sestri. Živita pri nazadnjaških starših, v zelo tradicionalnem okolju, in sanjarita o drugačnem življenju: Euridice bi rada na Dunaju študirala klavir, Guida pa išče resnično ljubezen in se pusti omrežiti čednemu grškemu mornarju. S tem družini nakoplje sramoto in oče v navalu jeze med sestrama prekine vse stike. To je začetek dolge ločitve med ženskama, ki nikoli ne izgubita upanja, da bodo pisma, ki si jih pošiljata prek mame, prispela na pravi naslov, čeprav nanje nikoli ne dobita odgovora. Nekega dne pa ju doleti presenetljivo spoznanje ...

 

"Želel sem spregovoriti o generaciji žensk, ki so danes stare osemdeset in devetdeset, počasi izginjajoči generaciji. Kako je bilo živeti v času, ko ločitev ni bila dovoljena, seksualna revolucija se še ni začela in kontracepcijskih tablet ni bilo? Mislim, da so povojno obdobje v Braziliji zaznamovale zelo stroge, konservativne družinske vrednote." (Karim Aïnouz)

 

Cena vstopnice: 5 EUR
Vstopnice so na voljo le v Mestnem kinu Metropol pol ure pred projekcijo, ne pa tudi na drugih festivalskih prizoriščih in www.liffe.si. Pri nakupu ni mogoče uveljavljati količinskih popustov.

comments powered by Disqus