Temporamin večer

Dr?ava:Slovenija

Na sporedu:

Temporama je kolektiv filmskih ustvarjalcev mlajše generacije, ki od svoje ustanovitve leta 2013 stremi k iskanju novih perspektiv in filmskih izrazov v slovenski filmski krajini. V dobrih petih letih so posneli nemalo število kratkih filmov, videospotov, spletnih serij in en celovečerni film (Posledice), tokrat pa bodo predstavili svoje delovanje v preteklem letu.

 

Vstop je prost. 

Projekcija tudi za abonente Ambasadorja kulture.

 

NEBO

(Juš Premrov, 2017) / kratki igrani film

Dolžina: 9 min

Pred odhodom na dolgo pot se mora Alja posloviti od Iris.

 

BIBA

(Maja Prettner, 2018) / kratki igrani film

Dolžina: 26 min

Biba je dobrosrčna frizerka, ki rešuje težave vseh, ki sedejo na njen terapevtski frizerski stol. Že dolgo je samska in kar naenkrat je soočena z lastnim problemom: izpolniti mora mamino željo, da na rojstnodnevno zabavo pride s spremljevalcem.

 

GOVORILNE URE

(Gašper Antauer, 2018) / kratki igrani film

Dolžina: 28 min

Fran, novopečeni učitelj likovne vzgoje na osnovni šoli, se na govorilnih urah prvič sooča s komunikacijo s starši učencev, medtem pa se na vse načine izogiba komunikaciji s svojo večletno punco Medino.

 

PARKING _ SPACE

(Anne Tassel, 2019) / kratki eksperimentalni film

Dolžina: 2 min

Kratki eksperimentalni video prikazuje samoumevno in vsakdanjo podzemno garažo, ki je največkrat most med različnimi sferami življenj človeka. Raziskuje njen prostor, atmosfero, zvoke in sledi neznanih dogodkov.

 

BOMBYX LORI: ALIEN

(Ester Ivakič, 2018)

Dolžina: 4 min

Glasbeni videospot.

comments powered by Disqus