Med policami

In den Gängen

Zvrst:romantična drama
Leto:2018
Dr?ava:Nemčija
Dol?ina:125 min
Igrajo:Sandra Hüller, Franz Rogowski, Peter Kurth, Henning Peker, Ramona Kunze-Libnow, Gerdy Zint
Re?ija:Thomas Stuber
Scenarij:Thomas Stuber po kratki zgodbi Clemensa Meyerja
Distribucija:Fivia
IMDb

Na sporedu:

    sob, 25. maj ob 21:00
    ned, 26. maj ob 19:00

Redkobesedni Christian začne z delom v grosističnem supermarketu, kjer se prilagaja na novo, neznano okolje: dolge trgovinske police, gnečo pred blagajnami, viličarje ... in ljubezen.

 

Christian je novinec med delavci v velikem supermarketu. Polnjenje trgovskih polic je bolj ali manj samotarsko delo, še posebej, če gre za večerno izmeno. Kljub temu se počasi naveže na sodelavce, še zlasti na starejšega Bruna z oddelka z alkoholnimi pijačami, ki ga očetovsko vzame za svojega, in na simpatično Marion, ki ga očara s svojimi šalami in neposrednostjo. Vse kaže, da bo Christian z novim prijateljstvom in obetajočo se ljubezensko zvezo lahko kljuboval osamljenosti, ko je postavljen pred novo preizkušnjo. Med Marionino daljšo odsotnostjo namreč izve, da je nesrečno poročena, in njegov krhki svet se začne rušiti …

 

Nemška demokratična republika in razpustitev, o tem je bilo že vse povedano, to me ne zanima. Zanima me obdobje po spremembah, kraji in življenjski svetovi. Raziskovati želim posebnosti teh ljudi in krajev. Obrobnim ljudem želim podeliti glas. Pripovedovati želim velike, silovite zgodbe, ki bi jih razumeli tudi v Bangkoku in New Yorku.« (Thomas Stuber)

 

Festivali in nagrade:

Berlinale 2018 (nagrada Guild film in nagrada ekumenske žirije). Nemška filmska nagrada za najboljšo moško glavno vlogo. Atene 2018 (najboljši scenarij). Haifa 2018. Neapelj 2018. Valladolid 2018 (najboljši film). Vukovar 2018 (nominacija za najboljši film). Liffe 2018.

comments powered by Disqus