Lepi fant

Beautiful boy

Zvrst:drama
Leto:2018
Dr?ava:ZDA
Dol?ina:112 min
Igrajo:Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan
Re?ija:Felix van Groeningen
Scenarij:Luke Davies in Felix van Groeningen (po romanih Beautiful Boy Davida Sheffa in Tweak Nica Sheffa)
Distribucija:Cinemania group
IMDb

Na sporedu:

    sob, 16. feb ob 18:00
    ned, 17. feb ob 20:00
    pet, 22. feb ob 20:00
    ned, 24. feb ob 20:00

David je skrben in predan oče, ki se v nekem trenutku zave, da je njegov nekdaj tako perspektivni sin Nic, s katerim sta bila nekoč močno povezana, zabredel v drogo. Pripravljen je žrtvovati vse, da bi sina rešil iz krempljev odvisnosti. Medtem ko se David spopada z Nicovimi lažmi, prelomljenimi obljubami in bližnjimi srečanji s smrtjo, nas film spomni, kdo je bil Nic nekoč – prisrčen, pozoren, čudovito ustvarjalen fant, ki je imel vse možnosti, da razvije svojo nadarjenost in odraste v izjemno osebo.

 

Trpka, a ljubezni in upanja polna drama o ljubeči družini in njenem dolgoletnem boju s sinovo odvisnostjo, posneta po dveh knjigah: spominih očeta in spominih sina.

 

Festivali in nagrade:

Hollywoodski filmski nagradi za preboj v režiji in za stransko moško vlogo. Palm Springs (nagrada spotlight za igro Timothéeja Chalameta). Chicago (nagrada za izvirnost in inovativnost). Nominacija za zlati globus za najboljšo moško stransko vlogo. Nominacija za nagrado BAFTA za najboljšo moško stransko vlogo. Toronto. San Sebastián.

comments powered by Disqus