Švic

Sweat

Zvrst:drama
Leto:2020
Država:Poljska / Švedska
Dolžina:106 min
Igrajo:Magdalena Koleśnik, Julian Świeżewski, Aleksandra Konieczna, Zbigniew Zamachowski
Režija:Magnus von Horn
Scenarij:Magnus von Horn
Distribucija:Demiurg
IMDb

Na sporedu:

    No Events

Na voljo do 21. aprila

KLIK

 

Dolgi svetli lasje, rožnat dres in popolno telo: fitnes motivatorka Sylwia ima na svojem Instagram profilu 600.000 sledilcev. A ko nekega dne objavi neobičajno čustven video in se pred njenim stanovanjem pojavi zalezovalec, se v mladenkini skrbno negovani fasadi počasi začnejo kazati razpoke …

 

Film, ki prikazuje tri dni v življenju poljske fitnes trenerke in spletne vplivnice, je trezen, pronicljiv in nadvse aktualen portret osamljenosti v času družabnih omrežij. Uradni izbor lanskega (odpovedanega) festivala v Cannesu.

 

Festivali in nagrade:

Cannes (uradni izbor); Liffe (posebna omemba Art kino mreže Slovenije); Poljski filmski festival Gdynia (srebrni lev, nagrade za najboljšo režijo, fotografijo, montažo, igralko in stransko igralko); Chicago (nagradi za najboljši celovečerec in scenografijo); Trst (nagrada Cineuropa); Cottbus; festival Črne noči Talin; Rotterdam.


Privlačijo me čustveni ekshibicionisti, najbrž zato, ker sem sam na drugi strani tega spektra. Zaradi strahu pred obsojanjem čustva zadržujem v sebi, le redko jih delim z drugimi. Ljudje, ki se izražajo z lahkoto in brez sramu, v meni vzbujajo zavist. Na družabnih omrežjih sem pasiven opazovalec. Gledam tiste, ki dejavno izpostavljajo sebe in svoja čustva. Koliko je v vsem tem resnice? Zamišljam si njihova resnična življenja. Kakšni so, ko je njihov mobilni telefon izklopljen? So drugačni?« (Magnus von Horn)

comments powered by Disqus