Zlata rokavica

Der goldene Handschuh

Zvrst:kriminalna drama
Leto:2019
Država:Nemčija / Francija
Dolžina:115 min
Igrajo:Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt
Režija:Fatih Akin
Scenarij:Fatih Akin po romanu Heinza Strunka
Distribucija:Fivia
IMDb

Na sporedu:

    čet, 23. jul ob 19:30
    sob, 25. jul ob 20:00
    ned, 26. jul ob 20:00

Hamburška četrt St. Pauli je v 70-ih polna nočne zabave. Tu se križajo življenja pijancev, prostitutk, odvisnikov od iger na srečo in drugih samotnih duš. Ena od njih je tudi Fritz Honka, možic z očali z debelimi okvirji in neposrečenim obrazom. Neizučeni delavec se v lokalu Zlata rokavica dobiva s samskimi starejšimi gospemi in pijankami. Nihče ne opazi, da te ženske zvabi v svoje stanovanje, kjer jih zadavi. Sosedom deli osvežilce zraka, ki naj bi razblinili vonj po razpadajočih truplih.

 

Film temelji na resnični zgodbi serijskega morilca Fritza Honka in romanu Heinza Strunka iz leta 2016. Režiser Fatih Akin prikaže izprijenega, pokvarjenega in nasilnega zločinca, ki ga ženejo mizoginija, seksualni pohlep in sentimentalnost. Akinov film je družbena študija druge plati takratnega gospodarskega čudeža. Delo je portret posameznikov, ki so v temačni povojni Nemčiji povsem izgubili kompas.

 

Festivali in nagrade:

Berlinale 2019 (nominacija za zlatega medveda za najboljši film). Najboljša maska, Nemške filmske nagrade 2019. Nagrada nemških filmskih kritikov za najboljšo glasbo 2019. Nominacija za najboljši tujejezični film, SIYAD 2019.

comments powered by Disqus