Mleko

Héraðið

Zvrst:komična drama
Leto:2019
Dr?ava:Islandija
Dol?ina:92 min
Igrajo:Arndís Hrönn Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Sigurdur Sigurjónsson, Hinrik Ólafsson, Hannes Óli Ágústsson, Edda Björg Eyjólfsdóttir
Re?ija:Grímur Hákonarson
Scenarij:Grímur Hákonarson
Distribucija:Demiurg
IMDb

Na sporedu:

    ned, 23. feb ob 19:45

Zgodba o preprosti kmečki ženski, ki se zoperstavi krivicam in neenakopravnosti v prevladujoče moškem svetu, je tiha himna ženskemu pogumu, ki jo prevevata značilni islandska preprostost in iskrenost.

 

Inga in njen mož skupaj vodita kmetijo v majhni podeželski skupnosti na Islandiji in se preživljata s pridelavo mleka. Ko Inga zaradi tragične nesreče ovdovi, se zanjo začne križev pot. Vsemogočna lokalna zadruga pod moškim vodstvom se ji trudi na vsakem koraku zagreniti življenje. V želji, da bi opozorila na storjeno krivico in nepravilnosti ter korupcijo, ki vlada v zadrugi, poskuša prepričati okoliške kmete, da bi se ji pridružili pri uporu. A kaj kmalu ugotovi, da bo, če bo želela živeti tako, ko si je zamislila, ta boj morala izbojevati sama.

 

Rekli smo, da mora fotografija slediti premenam Ingine duše in notranjega življenja med doživljanjem vseh stopenj žalosti. Začne se pozimi in očitno je, da ni srečna - zadolžena sta, nato se zgodi nesreča. Tako se film začne v temi in postaja vse svetlejši, ker med potjo junakinja postaja močnejša. Vendar na splošno vizualni slog spominja na Ovna, s statičnimi dolgimi posnetki, dolgimi prizori." (Grímur Hákonarson)

comments powered by Disqus